Genoplev seværdigheder og smukke steder i Danmark

Efter at Danmark blev lukket ned i foråret 2020 på grund af CoVid 19 – coronavirus – så har vi pludselig opdaget, hvor smukt der er i vores eget land, og hvor mange skønne seværdigheder, der er. Efter at vi har vænnet os til at tage på skiferie om vinteren, til Sydeuropa og sommeren og måske til Thailand eller andre af Østens varme lande i december, ja så har vi igen vendt blikket mod de danske himmelstrøg og fundet ud af, at der er rigtig mange gode oplevelser gemt også her i landet.

Nogle er gået shop-amok og har ligefrem investeret i et sommerhus for at have deres eget sted at tage hen, når de nu skal holde ferie inden for landets grænser. Det er et stort skridt at tage, fordi det jo også binder en til at bruge stedet. Selvfølgelig kan man leje sommerhuset ud, men de fleste, der har købt et, vil også synes, at de selv skal bruge det.

Har du valgt at være mere fri og tage hen forskellige steder i landet for at opleve natur og seværdigheder, hvad skal du så gå efter? Der er masser af muligheder, men her er fem forslag, som du ikke går fejl af:

Fem ideer til rejsemål inden for Danmarks grænser:

  • Aarhus med den gamle by. Aarhus er Jyllands hovedstad, siger vi, selv om det er en værdighed, som først er kommet til byen inden for de sidste 150 år. Tidligere var det Randers og Viborg, der havde den fornøjelse. Men i dag er Aarhus landets næststørste by, som rummer mange dejlige ting at se. Ikke mindst den gamle by, som er en af vores få trestjernede turistseværdigheder. Det er så smukt et sted, at du måske ligefrem vil gå efter en Boozt rabatkode og købe nyt tøj, der kan vise, at du påskønner at besøge det smukke museum. Den gamle by er et museum over købstadens historie fra 1500-tallet helt op til 1970’erne.
  • Sønderborg. Besøg Sønderborg Slot med de imponerende udstillinger om grænselandets historie og ikke mindst krigene i 1800-tallet og 1. Verdenskrig. Museet på Dybbøl Banke fortæller om krigen i 1864 og har blandt andet rekonstrueret skyttegrave, så du får en fornemmelse af, hvordan det har været at være i krig.
  • Sydfyn med Faaborg. tag en tur til Sydfyn og oplev det, der nogle gange kaldes Danmarks smukkeste købstad, Faaborg. Den er fyldt med smukke gamle huse og har desuden et meget seværdigt kunstmuseum med især de fynske malere repræsenteret.
  • Roskilde. Er du på Sjælland, så tag forbi Roskilde og oplev den gamle købstad med de smukke huse, ikke mindst omkring domkirken. Domkirken i sig selv er en af landets største seværdigheder med kongegravene – her er der også reserveret plads til dronning Margrethe, når hun engang afgår ved døden.
  • Gavnø. Gavnø slot på Sydvestsjælland er et imponerende bygningsværk, som rummer en af landets største private malerisamlinger, som er et besøg værd. Kommer du om foråret, kan du desuden se den imponerende park med tusindvis af tulipaner. Et imponerende syn med farver og flotte bede.

God fornøjelse som turist i dit eget landet!

Boozt rabatkode